Bij ZAOS begrijpen we dat koppeling tussen theorie en praktijk een essentieel onderdeel is van jouw leerproces. Daarom zijn onze Transferdagen specifiek voor (aanstaande) leraren ontworpen om hen hierin te ondersteunen. Kennisdeling staat hierin centraal. Het zijn momenten van verbinding, inzicht en groei. Dit is een unieke kans om je theoretische kennis en praktijkervaring te verdiepen en te verbinden!

Wat zijn Transferdagen?

Tijdens je opleiding maak je kennis met onderwijstheorie├źn. Deze helpen jou in het opzetten en uitvoeren van jouw onderwijsactiviteiten. Hierbij loop je misschien tegen vragen of uitdagingen aan, zoals: ‘Hoe houd ik de aandacht van mijn leerlingen vanaf de eerste minuut vast?’. Onze Transferdagen zijn waardevolle kennisdagen, waarbij studenten samenkomen met experts van zowel de hogescholen als opleidingsscholen. Zij staan voor je klaar om in te gaan op jouw specifieke leervragen. Zo maken we van jouw vraag een leerervaring. Deze manier van werken zorgt er dus voor dat het curriculum van de hogeschool en de praktijk op de werkplek goed op elkaar zijn afgestemd.

Hoe zien de Transferdagen eruit?

Elke Transferdag begint met een bijpraat- en vragenuurtje met jouw instituutsopleider (IO). Dit is het moment waarop specifieke hogeschoolinformatie wordt gedeeld. Gedurende het schooljaar bieden we verschillende momenten om jouw vragen en ervaringen met medestudenten te delen.

Na dit uur starten we met de eerste workshopronde. Deze interactieve workshops worden geleid door schoolopleiders (SO), instituutsopleiders (IO) en/of co├Ârdinatoren met specifieke informatie vanuit de verschillende hogescholen. De workshops spelen direct in op de leervragen van de aanstaande leraren, die afkomstig zijn vanuit verschillende studiejaren en niveaus.

Transferdag ZAOS

Jouw inbreng

We vragen jou om een leer- of ontwikkelvraag uit de praktijk mee te nemen naar de Transferdagen. Dit is jouw kans om de praktijk aan de theorie te koppelen. Hierin betrek je ook je werkplekbegeleider of schoolopleider. Zo maakt iedereen die betrokken is bij jouw werkplekleren deel uit van deze leerervaring. De inzichten en ervaringen die je opdoet tijdens de Transferdagen zijn waardevolle toevoegingen aan je portfolio.

Transferdagen op de kalender

  • Woensdag 27 maart 2024
  • Woensdag 22 mei 2024

De Transferdagen vinden plaats in de Zeeuwse Bibliotheek, Kousteensedijk 7 in Middelburg.