Voltijd

Ons voltijdprogramma is er voor aanstaande leraren die zich volledig willen richten op hun opleiding. Zo kun jij je zonder andere verplichtingen fulltime focussen op je studie. Je volgt het voltijdprogramma via een van onze aangesloten opleidingslocaties. Hier word je klaargestoomd voor het vak als leraar!

Deeltijd

Wil je de stap maken naar werken in het onderwijs en je opleiding combineren met je baan of gezin? Dan is de flexibele deeltijdopleiding een uitkomst. Als deeltijdstudent heb je de vrijheid om lessen te volgen en opdrachten uit te voeren op flexibele tijden die passen bij jouw persoonlijke schema. Dit zorgt voor evenwicht tussen jouw baan, privé-situatie en studie. Ideaal!

Zij-instroom

Ben jij al in het bezit van een hbo-diploma, maar heb je nog geen formele onderwijsbevoegdheid? Volg dan de lerarenopleiding als zij-instromer! Je volgt een verkort studieprogramma dat is afgestemd op jouw ervaring en competenties. Zo sta je binnen korte tijd als een volwaardig leraar voor de klas.

Educatieve Minor

Samen met de HZ University of Applied Sciences ontwikkelden we een minor speciaal voor pabo-studenten. Tijdens deze Educatieve Minor krijg je als student de kans om jouw kijk op het voortgezet onderwijs (onderbouw) of het middelbaar beroepsonderwijs te verbreden. Zo ontdek je welke vorm van onderwijs helemaal bij jou past.

Vraag & antwoord

 • Schrijf ik me in via ZAOS?

  Inschrijven voor de ZAOS is niet nodig! Je schrijft jezelf in via Studielink bij de lerarenopleiding van jouw keuze. Als je inschrijving bevestigd is, geef je aan dat je via de ZAOS wilt deelnemen aan het werkplekleren in Zeeland. Wij ontvangen daarna jouw gegevens en nemen contact met je op welke voorkeuren je hebt voor bijvoorbeeld locatie en type onderwijs. Je hoeft in eerste instantie dus niet zelf achter een leerwerkplek aan te gaan.

 • Welke begeleiding krijg ik vanuit ZAOS?

  Tijdens je opleiding heb jij niet de eindverantwoording voor een groep leerlingen of studenten. Er is altijd een werkplekbegeleider of schoolopleider in de buurt. Zelfs als je in jaar 3 of 4 een beperkte benoemingsomvang krijgt aangeboden. Jouw studievoortgang moet centraal staan in het werkplekleren.

 • Wat zijn de voordelen van een opleidingsroute via ZAOS?

  1. Je leert het beroep van leraar in de dagelijkse praktijk. Samen met je schoolopleider en werkplekbegeleider bepaal je op welke momenten je zelfstandig voor de klas staat. Tijdens die lesactiviteit kun je de geleerde theorie in de praktijk toepassen. Je krijgt direct feedback op je handelen zodat je er de volgende keer mee verder kunt.
  2. Je leert de Zeeuwse scholen van binnenuit kennen en kunt tijdens je opleiding bepalen waar je straks het liefst wilt gaan werken.
  3. Je kunt in Zeeland blijven wonen. Daardoor hoef je geen kamer te huren én kun je blijven functioneren in je eigen sociale omgeving (vrienden en bijbaantje).
  4. Je kunt kiezen uit allerlei flexibele opleidingsvarianten