In korte tijd zelfstandig voor de klas

Heb je al een hbo-diploma op zak en de ambitie om jouw onderwijsbevoegdheid te behalen? Kies dan voor de lerarenopleiding via het zij-instroomtraject. Je bent een zij-instromer als je vanuit een ander beroep leraar wilt worden. Of als je al leraar bent, maar in een ander vak of andere onderwijssector wilt lesgeven. Dit aangepaste, verkorte programma sluit aan bij jouw opgedane ervaring en vaardigheden. Op deze manier word je in korte tijd opgeleid tot een startbekwame leraar.

Waar moet een zij-instromer aan voldoen?

Om de bevoegdheid te behalen voor het basisonderwijs, een eerstegraads of tweedegraads bevoegdheid via de zij-instroomroute, moet je voldoen aan de volgende eisen:

  • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding.
  • Voldoende maatschappelijke ervaring en beroepservaring voor het onderwijs.
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Verkort studieprogramma op maat

Als zij-instromer combineer je jouw waardevolle werkervaring met een opleiding tot leraar. Je volgt een verkort studieprogramma dat is afgestemd op jouw ervaring en competenties. Afhankelijk hiervan krijg je mogelijk vrijstellingen voor bepaalde cursussen of modules. Om het zij-instroomtraject te volgen, heb je een aanstelling nodig als aanstaande leraar bij een schoolbestuur. Heb je die nog niet? Dan helpen we jou hierbij.